9 March 2008

Think pink?

Why do we feel attracted to certain colours, shapes and things at a certain time? It's difficult for me to name a favourite colour, but based on the evidence from the Helsinki handicrafts fair last weekend, I'd say it's a close match between grey and different shades of red-violet. Just watch the evidence:

Miksiköhän tunnemme kausittaista viehätystä tiettyihin väreihin, muotoihin ja asioihin? Minun on vaikeaa nimetä yhtä lempiväriä, mutta viimeviikkoisten Helsingin käsityömessujen perusteella sanoisin, että kyseessä on tasapeli harmaan sekä punaisen ja violetin eri sävyjen välillä. Katsokaa vaikka:
grey
red-violet
... and foxes rule, no idea why
... ketut on myös kova juttu, syy on hämärän peitossa
foxes
Harmikseni messuiluaika oli kortilla, joten osa hankinnoista jäi haaveiluasteelle, kun ei enää ehtinytkään palata taaksepäin. Onneksi on olemassa verkkokaupat! Vielä kun keksisi millä osastolla oli myynnissä Colinette Cadenzaa (sävy Vatican Pie), kun en pannut kiireessä nimeä merkille. Muistaako kukaan messuilla käynyt, mikä taho myi lankaa Priiman vieressä?

Ihanimmat näytteilleasettajat muistiin itselle: Kauhavan kangasaitta (harmaa lenkkimohair), Titityy (purppuraiset langat), Rakula (keraaminen kettupannunalunen), Studio Himalya (napit), Ideri (ketturintarossi), Kasperiina (Tilda-kankaat), Tilkkutarha, PeeKaa Tuote (tilkkukankaita, pupu- ja lintukassisankoja sekä kissanappeja), Priima (lankaa), Raijan aitta (Wolli-villapellavalangat).

7 comments:

tohveli said...

Hei!
Messuilla en itse käynyt, mutta ainakin Lankakauppa myy Cadenzaa
http://www.lankakauppa.com/product_catalog.php?c=61

Kanerva said...

Lankakauppa.com möi Cadenzaa :)

Pikku- Kettu said...

Kyllä kyllä, ketut ne vasta on mukavia.. :)

Ihana tuo rintarossi!

joko said...

suloinen kettu!

minulla värien viehätys liittyy osittain vuodenaikoihin, osa väreistä säilyy pidempään. harmaa on selkeästi pop täälläkin, valkoinen on alkanut viehättää myös.

villapeikko said...

Hauska toi kettu! Ja ne keskimmäisen kuvan langat, ihania!

helena said...

Ihania lankoja, harmi kun en päässyt messuille! Joko sun Flower Basket on valmis? Odotan mielenkiinnolla lopputulosta, malli on todellakin addiktoiva :)

Totoro said...

Tohveli & Kanerva: kiitos, Cadenzat löytyi!

Pikku-kettu: tuo Iderin Kettunen on ihanan symppis, se seikkailee melkein kaikissa Heli Pukin kuvissa yhdessä Karhusen kanssa

Joko: valkoinen olisi ihana, mutta ah niin epäkäytännöllinen (ainakin jos tykkää tomaattikastikkeesta)

Villapeikko: niin ne onkin, tekisi mieli laittaa tilataiteeksi maljakkoon olohuoneen pöydälle, mutta mies ei vielä oikein innostunut ajatuksesta

Helena: hups, ei se ihan vielä valmis ole, ehkä tämä vertaispaine auttaa kun tuli kerran näytettyä blogissa ;)