9 December 2008

Luntaa kuin helmikuussa

... tai siis oli ja meni, mutta joku aasinsilta piti saada neuleen nimeen. Tämänhän ovat jo kaikki tehneet (Räveltämössä on 3092 projektia), mutta ehtiihän sitä hitaampikin trendiin mukaan.
FLS
Malli: February lady sweater (Pamela Wynne, Flint knits)
Lanka: Miss Babs merino worsted, 360 g
Puikot: 5 mm

Muhun iski ihan hirveä "pakko saada" tunne jo aikoja sitten, mutta oikeaa lankaa ei vaan tuntunut löytyvän. Halusin nimittäin sellaisen langan, jossa olisi pieniä saman sävyn vaihteluja (alkuperäisellä versiolla taisi olla jotain vaikutusta tähän), mutta mikään ei miellyttänyt. Ehdin jo päättää neulovani yksivärisen nähdessäni Pikku-Ketun ladyn, mutta toisin kävi. Minä sitten rakastan neuleblogeja - Marsvin löysi täydellisen langan mun puolesta (lanka/valmis neule). Nopea siirtyminen Wool Girl -nettiputiikin sivuille osoitti, että samaa laatua oli saatavana violettina eikä kyllä tarvinnut pitkään harkita. Voin hyvillä mielin suositella kyseistä kauppaa, nopea toimitus (vaikka Kusti joutui polkemaan rapakon yli) ja vyyhditkin saa valmiiksi kerälle kaupan päälle kun vaan pyytää. Keriminen olisi voinut olla mielenkiintoista omin avuin, kun yhdessä vyyhdissä on 226 g/512 m. Tähänkin jakkuun meni siis alle kaksi kerää lankaa! Lankakin oli onneksi juuri niin ihana kuin kuvittelin (ennakko-odotusten paineita), pitää varmaan hankkia lisää, kunhan varastoon tulee vähän tilaa.

Malli on kerrassan mainio, ymmärrän kyllä miksi siitä nousi sellainen hype. Pitsi viitosen puikoilla on eittämättä palkitsevaa ja hommat etenee selkeästi. Tein vain kaksi muutosta: neuloin raglan-lisäykset eri lailla (ohjeistetun lisäyksen sijaan neuloin silmukat etu- ja takareunastaan, kun se oli mielestäni siistimpi) sekä kavensin hihoja yhdellä mallikerralla kainalossa (samalla tavalla kuin MollyWafflesKnits). Ainoa asia mikä hämmensi oli koot - tämä on ensimmäinen omistamani XS-kokoinen paita.

7 comments:

Soile said...

Tosi kiva väri! Eikä paitakaan hullumpi ole. Mä taidan olla universumin ainut jolla on tyhmä helmikuu takki...

Anonymous said...

Kaunis neule ja ihana väri!

villapeikko said...

Mä en oo (vielä) tehnyt tätä :D Saattaa tosin olla, että kesäksi päätän tehdä, niin monia onnistuneita versioita on näkynyt. Sinunkin on kaunis!

Anne K-R said...

Se on tosi kaunis. Itse asiassa livenä vielä kauniimpi kuin kuvassa.

Pikku- Kettu said...

Oi! Tuollainen semisolid on kyllä ihan nappi ratkaisu tähän! :)

Marsvin said...

No kiva kun voin olla avuksi ;D
Ihana väri ja takkikin!

Totoro said...

Kiitos kaikille kehuista!

Soile: Eihän sun February:ssa taida varsinaista vikaa olla, mutta jos ei kemiat toimii, niin ei sille mitään voi. Et tuntisi ketään, joka arvostaisi lopputulosta sellaisenaan? Säälihän se on purkaa, kun paita on kivannäköinen.

Tess: Lila on näemmä muotiakin tänä syksynä, kerrankin mun sisäinen värikierto osuu yhteen muotimaailman trendien kanssa.

Villapeikko: Joo, kannattaa - tää on kiva, nopea ja näyttävä. Mahtava sopuliefekti ;)

Anne K-R: Hovikuvaajani ei ole vielä ihan oivaltanut kaikkia vaatekuvauksen niksejä, jotenkin mun visiot ei yleensä välity filmille asti.

Pikku-Kettu: Mä olen nyt ihan heikkona semisolideihin muutenkin, hamstraisin varmaan enemmänkin, jos ei joku olisi jo ostanut vaatehuoneen täyteen lankaa ;)

Marsvin: Sulla on ihanan inspiroiva blogi. Syksyn VK:nkin mä hankin vasta kun näin sun Potpourri-lapaset.