13 July 2009

Sukkamaniaa

Kesäkuu meni niin että hurahti, hups vaan. Tuli muun muassa vietettyä melkein kaksi viikkoa kahdella työreissulla. Onneksi puiset sukkapuikot pääsivät läpi turvatarkastuksesta ja niin yksinäinen sininen sukka sai kaverin. Olen aina luullut, että sukkien neulominen ohuesta langasta on tolkuttoman hidasta, mutta tämä yksilö valmistui niin nopeasti, että vika taisikin olla neulojan idlaamistaipumuksessa. Mulla on aina niin monta projektia kesken samaan aikaan, että valmistuminen tuppaa kestämään.
Hourglass socks
Malli: Hourglass eyelet socks (Cindy Putnam, Rav-linkki)
Lanka: SandnesGarn Sisu, 73 g
Puikot: 2,75 mm Knit Picks Harmonyt (olen fani)
Muuta: rävelletty

Koska sukkien neulominen on kivaa ja valmista saa halutessaan aikaiseksi jopa säädyllisen ajan sisällä, seuraava looginen askel oli tehdä tilaus Amazonille. Cookien sukkia olen ihastellut jo monesta blogista ja Socks from the toe up -kirjasta kiinnostuin erityisesti tekniikkaosion takia. Kummassakin kirjassa on monta ihanaa mallia ja olihan minulla jo ennestään jokunen Nancy Bushin sukkakirja hyllyssä, joten tekemistä riittänee joksikin aikaa :)
sock books
Sukkien neulomiseen tarvitaan mielenkiintoisten ohjeiden lisäksi tietysti myös lankaa ja toisella työreissulla sain yhdistettyä hyötyyn myös hupia. Tein siis minimittaisen lankakauppakierroksen Wienissä. Vettä tuli taivaan täydeltä, joten tyydyin käymään kahdessa lähekkäin sijaitsevassa lankakaupassa, jotka vaikuttivat parhailta Marjutin Ullaan kirjoittaman reportaasin perusteella. Zwei Glatt Zwei Verkehrt -kaupasta mukaan tarttui Araucanian Rancoa, Noro Kureyon Sockia ja OnLinien sukkalankaa. Wollboutique Rosa Maria Baldasta taas on peräisin oikean reunan Zauberball-kerät. Huomattavasti terveellisempiä tuliaisia kuin Mozart-kuulat.
sock yarns

2 comments:

Mari said...

Kauniit sukat!

Päivi said...

samay sukkakirjat kotiutuivat minullekin jokin aika sitten :)