8 April 2008

Simple pleasures

Freshly baked scones, home-made apple jam with a hint of lemon, new book by Terry Pratchett and a perfectly grafted seam (it's in the picture, trust me) - what more could you ask from a nice evening. I think this little fellow will get a friend tomorrow evening, sounds like a great plan indeed (there is even some jam left).

Tuoretta teeleipää, itsetehtyä omenahilloa hitusella sitruunaa, Terry Pratchettin uusin kirja sekä moitteettomasti silmukoitu sauma (se on siinä kuvassa, uskokaa pois) - mitäpä muuta mukavalta illalta kaipaisikaan. Huomisiltana voisikin neuloa tälle kaverin, mikä mainio suunnitelma (hilloakin on vielä jäljellä).
garter mitt
The white string of yarn you see in the picture is an ingeniously simple way to mark your pattern row repeats. Unfortunately I cannot give credit to the source as I simply don't remember where I picked this idea from. Just lift the marker yarn to the other side of your knitting after one repeat is complete. It makes counting rows so much easier.

Kuvassa näkyvä valkoinen langanpätkä on yksinkertaisuudessaan nerokas tapa merkitä toistuvat kerrokset. Harmikseni en muista mistä olen saanut tämän idean, joten asiaankuuluva lähdeviittaus jää nyt laittamatta. Merkkilanka nostetaan neuleen yhdeltä puolelta toiselle aina kun haluttu määrä rivejä on neulottu. Helpottaa huomattavasti rivien laskemista.

4 comments:

Lankakomero said...

Tosiaan nerokas tuo langanpätkäidea, otan sen heti käyttöön. Kiitos kovasti vinkistä!

Pikku- Kettu said...

Vau mikä sauma! (en nää sitä lainkaan) :)

Toivottavasti Pratchettilta tulee tulevaisuudessakin vielä ainakin muutama kirja. Harmillista, että juuri lempparikirjailijaan iskee Alzheimer..

Totoro said...

Lankakomero: eipä kestä, vahinko on hyvä laittaa kiertämään

Pikku-kettu: meinasin yhdessä vaiheessa ruveta kiristämään ihan väärän rivin silmukoita, kun sauma upposi niin hyvin neulokseen. Pratchettin sairastaminen on niin surullista. Mitenköhän sitten tulee toimeen ilman uusia Kiekkomaailma-tarinoita, en ole ainakaan vielä keksinyt toista yhtä mieluista kirjailijaa. Onhan tietysti Neil Gaiman, mutta se on vähän toisenlainen tyylilaji.

Soile said...

Ai tuossa on sauma jossain?

Mä olen käyttänyt tuota lanka juttua pyörönä neuloessani "sauman" merkkinä ja silloin hokasin että se on kätevää laittaa lanka ulos tai sisään aina kavennuksen tai lisäyksen kohalla niin ei tartte aina laskea että mitenhän se oli.