13 August 2008

Oh my darling

clementine finished
Pattern/ Malli: Clementine shawlette (Michele Rose Orne/ Interweave Knits, Spring 2007)
Yarn/ Lanka: Lana Grossa Tusshena, 148 g
Needles/ Puikot: 3,75 mm

In case you're planning to make this, be sure to check out grafting tutorial on Lucy Neatby's technique at Ruthless Knitting, it will make your life a lot easier.

clementine grafting

Suosittelen lämpimästi Ruthless Knitting:n silmukointitutoriaalia Lucy Neatbyn tekniikasta. Pitsin silmukoinnissa tämä tapa on huomattasti helpompi kuin silmukointi suoraan puikolta. Ilman sitä huivin puoliskoiden yhdistäminen olisi todennäköisesti ollut astetta haastavampi juttu. Siltä varalta, ettei joku luota kolmannen kotimaisen taitoihinsa, tässä tärkeimmät osat på finska.

Neulo yksi rivi erivärisellä jämälangalla ohjeen mukaisesti (kannattaa valita sellainen rivi, jolla tapahtuu mahdollisimman vähän, esim. nurjalla puolella). Ota käyttöön toinen jämälanka (taas erivärinen, jotta erottuu edellisestä) ja neulo muutama rivi lisää (itse neuloin sileää, ainaoikeakin kävisi, ei sillä niin väliä). Siirrä silmukat apulangalle, jotteivät karkaile ennen aikojaan. Toista samanlainen operaatio toiselle huivin puoliskolle. Itse silmukointi tapahtuu niin, että seuraat miten ensimmäinen jämälanka kulkee kummallakin puoliskolla ja jäljittelet sen kulkua huivin langalla. Tutoriaali ohjeistaa aloittamaan silmukoinnin vähän matkaa reunasta, mutta mun insinöörilogiikalle sopii paremmin ottaa käyttöön valmiiksi reunassa roikkuva työlanka ja jatkaa sillä (vähemmän langanpäitä pääteltäväksi). Toimii hyvin ainakin mulla. Sitten kun kaikki silmukat on yhdistetty, jämälangat vaan puretaan pois ja voilà, yhtenäinen huivi on siinä. Jos ja kun tämä oli liian sekavasti selitetty, kysykää tarvittaessa tarkennuksia.

4 comments:

uhoava gnu said...

Kiitos silmukointivinkistä! Muutaman silmukointi kerran jälkeen olen suosiolla luopunut koko touhusta, mutta jospa näillä ohjeilla uskaltaisin kokeilla vielä kerran...

Kaunis "shawlette"!

upa said...

Onpa kaunis huivi ja ihastuttva sininen mekko.

Anne K-R said...

Lopputulos on oikein elegantti ja viehättävä. Tykkäilen.

Totoro said...

Kiitos kaikille!
Uhoava gnu: ei kannata pelätä silmukointia, ei se ole niin vaikeaa, kunhan pari kertaa malttaa harjoitella. Jos silmukoi jämälangalta, puikotkaan ei tule tielle häiritsemään.