1 September 2008

Holy moly Batman!

Olen neulonut itselleni punertavan lepakkoviitan, vapiskoon lähiseudun pahantekijät. Kukaan ei kiusaa viattomia lankoja tai uhkaile lampaita minun vuorollani.
Pimlico back
Malli: Pimlico Shrug (Knit 2 Together)
Lanka: Jaeger Luxury Tweed, 6 kerää
Puikot: 3,5 & 4 mm

Lepakkoviitta tuli tikutettua kerrankin nopeasti, kun tein sen Ravelympics:iin. Ilman takarajaa kyllästyminen olisi saattanut iskeäkin, mutta joukkohypnoosi tai mikä lienee auttoi edistymistä. Kisaneuleeksi oli oikeastaan pakko valita joku riittävän simppeli ja ilman sovitusta etenevä neule, kun heti kisojen alettua piti istua tuntikausia autossa halki Suomen. Hyvin alkanutta rupeamaa olikin hyvä sitten jatkaa digiboksin tyhjentämisen merkeissä. "Mun täytyy nyt katsoa tämä leffa, jotta mä saan kisaneuleen valmiiksi ajoissa", heh. Olympialaisten loputtua onkin tullut luettua enemmän kirjoja, kun tv-viihde alkoi tulla korvista. Nyt mä harjoittelen samanaikaista neulomista ja lukemista, Gimble on muuten mainio keksintö.

Alkuperäisellä ohjeella tästä olisi tullut torkkupeitto, joten lyhensin suosiolla suoraa vartalo-osaa 30 cm:llä. Voi kuvitella missä tuo alareuna olisi, jos olisin neulonut ohjeen mukaan. Järjen käyttö on sallittua ja peräti suotavaa, jos ei ole tätä pidemmät kintut. Lyhentämisen seurauksena mulle jäi kaksi korkkaamatonta kerää lankaa (65% villaa, 35% alpaka, 180m/50g), joille mulla ei ole mitään suunnitelmaa. Koska olen tänään taas kerran vuotta viisaampi kuin vielä eilen ja maan mainiolla tuulella kiitos lievän sokerihumalan (on muuten hyvä kakkuresepti, suosittelen), niin pistetään pystyyn synttäriarvonta. Jätä kommentti, niin saatat saada palleroiset itsellesi - arvonta suoritetaan tämän viikon perjantaina.

11 comments:

Pikku- Kettu said...

Hihih! Vaviskaa ilkivallantekijät!

Erikoisen näköinen neule, mutta varmasti ihanan lämmin näin syksyllä kääriä päälleen.

hekku said...

Hauska postaus, hihittelen täällä aamutunnelmissa.

Onnittelut vanhentuneelle! Mä odottelen omaa vuoroani loppukuulle.

Kati N. said...

Kivan näköinen neule. Olisi ollut kiva nähdä, miltä näyttää myös etupuolelta. On varmaan ihan passeli käyttöneule syksyllä ja talvella.

Onnea vielä synttärin johdosta!

aura said...

Hauska neule. Muakin kiinnostaisi, kuinka tuo menee edestä.

Anonymous said...

Mukavan näköinen neule ja ihana väri :) Tuohon on varmasti mukava kääriytyä viileillä ilmoilla.

Onnea!

teisa said...

Onnea! Lanka näyttää ihanalta, kävin katsomassa sen toisenkin lepakkoviittakuvan. Järjen käyttö on myös useimmiten suositeltavaa :-)

berlinBat said...

Onnea! Mukavan näköinen shrug, itse olen jo pitkään arponut erilaisten kieppi-mallien välillä (tuohon en ollut törmännytkään) kun olis tarvetta, mutta eipä sitä arpomalla mitään valmista synny :D

.k said...

Bätmäään!

hanhan said...

Tosi kiva, voisin ajatella tuollaista itselenikin.

JennyF said...

Onnittelut!

Kirjanpidike näytti kätevältä, saakohan noita Suomesta mistään, vai ootko tilannut?

milliini said...

Mun pitäis oikeestaan voittaa kun mulla ois sopiva ohje joka odottaa just jotain tollasta lankaa. Mut aina ei voi voittaa, vaan joskus pitää ostaa.

Hauska postaus, hauska on sun blogi muutenkin. Mä oon vaan ihan hirveän surkea kommentoimaan ikinä mihinkään, nyt oon kaks viikkoo yrittänyt ottaa ryhtiliikkeen ja sanoa lempibloginpitäjilleni edes jotakin.