5 November 2007

Go with the flow

Trillion ends to weave in... I might be exaggerating just a bit, but there was an awfully big bunch of ends to deal with. Nevertheless, it was worth the trouble. Despite being ridiculously simple to execute, this baby is a real beauty. Basically, you knit a triangle shawl from the neck, knitting or purling rows at will. The thrill comes from using a lot of different yarns, varying colours and textures - thick and thin, mohair and boucle, pale pink and fuchsia. I'm not a spontaneous person, I much prefer plans, but this was a surprisingly pleasant experience (besides weaving). Which probably explains, why this garment grew into such a size. I got a little carried away as I went with the flow.

Saattaisin liioitella hieman sanoessani päätelleeni triljoona langanpäätä, mutta oli niitä melkoisen iso joukko silti. Urakka kyllä kannatti. Älyttömän helppo neule tehdä, mutta nätti kuin mikä. Periaatteessahan tässä vain neulotaan simppeli kolmiohuivi niskasta alkaen, vaihdellen oikeita tai nurjia rivejä mielen mukaan. Homman viehätys onkin siinä, että käyttää paljon erilaisia lankoja, vaihtelee värejä ja langan rakennetta - yhdistelee ohutta ja paksua, mohairia ja bukleeta, hentoa vaaleanpunaista ja fuksiaa. Minähän en ole mikään spontaani ihminen, ennemminkin tykkään suunnitelmallisesta toiminnasta, mutta tämä oli kyllä yllättävän miellyttävä kokemus (jos ei nyt lasketa päättelemistä). Mikä ehkä selittää, miksi tämä vaatekappale kasvoi tällaisiin mittoihin. Minä vain vähän innostuin.
pinkshawl
Pattern/ Malli: 25 Gorgeous sweaters for brand-new knitter
Yarn/ Lanka: Novita (Kid Mohair, Hippy, Pop, Wool, Teddy, Tango), Sandnesgarn Mirelle, Garnstudio Ull-Boucle
Needles/ Puikot: 6 mm

7 comments:

aura said...

Upeat värit! Minulle tuollainen ei sopisi, jo ihan tavallisen raidoituksen suunnittelu on liian vaikeaa ja pitää kysyä kaikilta mahdollisilta (ja muutamalta mahdottomalta), onko se nyt hyvä.

Kate said...

Todella kaunis, minäkin pidän noista väreistä kovasti.

SatuA said...

Oi miten kaunis ja ihanat värit! Melkoinen eriparilankarulla sulla onkin mennyt kun on mohairia, villaa, pörröä vaikka mitä! Päättelyt onkin olleet sitten varmaan se huivin huonoin puoli!

laura koo said...

Vau, ihanan värinen ja muhkea huivi. Tykkään.

Miten omat eriparikerät (tuo satua hyvä ilmaus) päätyvätkin aina johonkin tyllsempään..?

Lotta said...

Oo, kaunis. Tykkään tosi paljon tosta erilaisten lankojen ja värien yhdistelystä - ja tuossa vielä näyttää yllättävän harmoniselta. Ja silti pirteeltä. Neuleiden aatelia, siis :).

maijamirjami said...

Siitä tuli kaunis! Hieno tapa käyttää kaikenlaisia jämiä ja just yksittäisiä keriä. Itsellä vaan on aika kirjavia nuo jämät, mahtaisikohan tulla yhtä kaunista.

Totoro said...

Kiitos kaikille kehuista! Suurin osa ei tosiaan ollut jämiä vaan varta vasten kaupasta haettuja. Jämävarasto on itselläkin sekalaisen kirjava