27 May 2008

And the answer is?

Penobscot_DB
Pattern/ Malli: Penobscot silk scarf (Sweet somethings (pdf) /Interweave Knits)
Yarn/ Lanka: Debbie Bliss Baby Cashmerino, 95 g
Needles/ Puikot: 4 mm

The pattern is great, the yarn is lovely, the knitting was as enjoyable as it was the first time I knit this scarf, but...

The case - a straight scarf, part lace and part stockinette. The problem - it's not technically straight anymore like in the picture, but curls like heck. Right after I wore it for the first time, the scarf morphed into a tube and doesn't show any remorse whatsoever. Was I too soft on it? Should I have stretched it to submission instead of gently patting into shape when wet? Is it the stockinette dominance in the pattern - I don't know how the first scarf behaved because it was given away? Or is it the fibre content of the yarn (wool, microfibre, cashmere) - is it too soft to stay in shape? What went wrong and what can I do to make it right or to avoid this problem in future projects? Insights on curling, anyone?

Ohje on mainio, lanka on ihanaa, neulominen oli yhtä mukavaa kuin edelliselläkin kerralla, mutta...

Tapaus - suora kaulahuivi, pitsiä ja sileää vuorotellen. Ongelma - no kun ei se ole enää suora kuten kuvassa, vaan kerrassaan umpikiero. Oltuaan kerran kaulassa, huivi koki muodonmuutoksen ja meni rullalle eikä osoita minkäänlaisia katumuksen merkkejä. Olinko mä liian lepsu sille? Olisiko pitänyt venyttää kunnolla eikä vain taputella kosteana kuosiin? Vai onko nyt kyse siitä, että ohjeessa on niin paljon sileää - ekan huivin käyttäytymisestä on paha mennä sanomaan, kun se on annettu pois? Vai langan koostumusko tässä on syypää (villaa, mikrokuitua ja kashmiria) - onko se liian pehmoista pitääkseen muotonsa? Mikä meni vikaan ja miten sen voi korjata tai edes välttää tulevissa projekteissa? Osaako kukaan ottaa kantaa rullautumisen problematiikkaan?

5 comments:

kaisa said...

Ongelma on just siinä, että huivissa on niin paljon sileää. Auttaisiko reunassa esim. kolme silmukkaa aina oikeaa? Sileä neule rullautuu kyllä aina.

Kaunis huivi, ja niin oli se edellinenkin.

Tiina said...

Mulla on parikin ohutta pitsihuivia joilla on tuo sama tapa. olen todennut että en enää tuollaisia neulo kun eivät pidä kuosiaan. Reunan rullautumiseen eivät nuo oikeat silmukatkaan ole auttaneet.

Totoro said...

Joo, taitaa olla suht toivoton tapaus. Jospa jatkossa muistaisi, että sileä neule rullautuu aina, sama se mitä teet.

Anonymous said...

http://lumerkoz.edu It is a very good thing, atarax moorhead mcgill altace darlington discos tamoxifen malware sowerby crestor procede foolish ceftin picayune cbdo

Anonymous said...

Good dispatch and this post helped me alot in my college assignement. Gratefulness you as your information.