4 March 2009

Huiviparaati, vol. 1

Yksi niistä asioista joihin uskon vakaasti on, ettei ihmisellä voi olla liian monta huivia. Pitäisi joskus tehdä inventaario ja laskea nekin, jotka tein aikana ennen blogia ja Ravelrya, mutta uskon pääseväni yli kolmenkymmenen. Onneksi talouttamme on siunattu tilavalla eteisellä. Palelevaisena ihmisenä käytän huiveja suurimman osan vuotta, joten tälle iloiselle joukolle tulee tikutettua seuraa säännöllisin väliajoin. Neulomisenkin kannalta huivit ovat kivoja, harvemmin tarvitsee tehdä mallitilkkua ja pienestäkin määrästä lankaa saa kivaa aikaiseksi. Ennenkaikkea, huivi on ystävä - se ei koskaan tee mulle samanlaisia ohareita kuin pipot, joista tulee aivan liian usein joko liian pieniä tai isoja kaikista varotoimenpiteistä huolimatta.
Plaid scarf
Malli: Reversible plaited scarf (Stephen Jones)
Lanka: Rowan Plaid, 180 g
Puikot: joko 7 mm tai 8 mm (dementia iski)

Neuletakista (juu, hihat edelleen irtona) ylijäänyt lanka muotoutui palmikkohuiviksi, joskin malli on vähän tavanomaisesta poikkeava. Lopputulos on mieluinen ja Plaid selkeästi tykkää kylpeä - silmukat ovat paljon tasaisempia ja pulleampia pesun jäljiltä. Ehkä nyt saisi sen takinkin viimeisteltyä. Mulla on ollut pieni blaah sen suhteen, kun en ollut täysin tyytyväinen neulepintaan, mutta pesu saa näemmä ihmeitä aikaiseksi.

4 comments:

Anonymous said...

Nätti huivi :)

Mulla jää useimmiten tuollaiset kapeat kaulahuivit tekemättä tai etenevät ainakin tosi hitaasti. En tiedä mistä kyseinen vastenmielisyys oikein johtuu. Kolmiohuiveja olen sitten tehnyt omiksi, ystävien ja sukulaisten tarpeiksi asti :D Niiden neulomiseen en tunnu kyllästyvän ollenkaan.

Marsvin said...

Mahtava huivi! Ihanan muhkeat palmikot! Mullakin on sama juttu kuin Tessillä, en millään saa itseäni neulomaan pitkiä kaulahuiveja, liian pitkää piimää...

Maartsi said...

Marsvinin tavoin kehun muhkeita palmikoita. Tosi hyvännäköinen huivi! Olit merkinnyt minut kamuksi Ravelryssä. Tunnemmeko toisemme? Äkkiseltään en osaa yhdistää kehenkään... :)

Totoro said...

Tess: Jos on kapea ja ohut huivi, niin kyllähän siinä silloin kestää. Tämmöinen paksu lanka ja paksut puikot -projekti taas etenee varsin vauhdikkaasti.

Marsvin: Palmikoita oli kyllä kivaa tehdä pitkästä aikaa, tämä oli hyvää verryttelyä. Puista palmikkopuikkoa ei edes tullut pahemmin tiputettua syliin joka välissä, mikä aina risoi metallisen kanssa.

Maartsi: Ei me tunneta, mutta sulla oli kivoja projekteja listattuna. Lisäsin sut kamuihin, jotta pysyn kärryillä siitä mitä olet neulomassa.