28 March 2007

Collage

I'm knitting a cardigan from Moda 6/2006. The original yarn is Sublime Kid Mohair, which I replaced with Kitten Mohair (from the stash). I carefully calculated that the amount of yarn I had was sufficient. Guess what, despite my calculations I'm definitely running out of yarn.

Puikoilla on myös mohairjakku Modasta 6/2006. Ohjeen lanka on Sublime Kid Mohair, mutta kun Kittenia löytyi varastosta niin päätin käyttää sitä. Laskin huolellisesti, että lanka varmasti riittää. Niinpä, ei muuten riitäkään, laskelmat meni tyylikkäästi metsään.

kitten_cardi

The main body is done, that's the stitches for the collar on the needles. By the way, the collar is big. Not just substantial, we're talking about a yarn eating monster here. I'm knitting both sleeves at the same time, they're about halfway done. On the right side, we have "the good, the bad and the ugly". The top skein (or actually remnants of a skein) is of initial dyelot. The middle skein (again partial) is of another dyelot - I've made a scarf once and used some of this colour for stripes. The bottom skein (at least, this is a whole skein) is of yet another dyelot - this one I snatched from LYS recently. The trick is that they don't carry this colour anymore, so I had to satisfy myself with just one skein that LYS happened to still have available.

Vartalokappaleet on neulottu, puikoilla olevat silmukat tulee kaulukseen. Kaulus ei ole ainoastaan iso, vaan suorastaan valtava eli siihen menee tuhottomasti lankaa. Neulon molempia hihoja yhtä aikaa ja ne taitaa olla kutakuinkin puolessa välissä. Kuvassa oikealla on tämän tarinan hyvät, pahat ja rumat. Ylin kerä (tai oikeammin keränloppu) on alkuperäistä värierää. Keskimmäinen vajaa kerä on eri värierää, tein joskus huivin johon tuli tästä raitoja. Alin kerä (sentään kokonainen, jippii) on vaihteeksi kolmatta värierää ja sen onnistuin nappaamaan paikallisesta lankaliikkeestä äskettäin. Homman juju on siinä, että tätä väriä ei enää valmisteta, joten pitäisi vain olla tyytyväinen että kaupassa sattui olemaan edes yksi kerä jemmassa.

So, there are interesting times ahead. I'm doing sleeves in the main dyelot until I run out of it. I'm trying to knit faster to make sure that it doesn't end until I have both sleeves finished (we all know that this trick works, right?). I'm convincing myself that having the collar in a different dyelot (or two) won't probably show or matter (as if I have any options here). The question remains - will I have enough yarn even if I use all of these different skeins or do I have to make the collar smaller. Hopefully not, because I really like the collar and it was the main reason I started this cardi in the first place. D'oh!

Edessä on siis mielenkiintoisia aikoja (enkä nyt tarkoita hallitustiedusteluja). Neulon hihoja alkuperäisellä langalla niin pitkään kuin sitä riittää. Yritän neuloa nopeammin, jotta lanka ei loppuisi ennenkuin hihat ovat valmiit (mehän kaikki tiedämme että tämä kikka toimii, eiks joo?). Vakuuttelen siinä sivussa itselleni, ettei eri värierää (tai kahta eri värierää) oleva kaulus erottuu tai haittaa (niinkuin tässä olisi hirveästi muita vaihtoehtoja). Jännityksellä odotellaan, riittääkö mulla silti lankaa kaulukseen vaikka käytän kaikkia noita keriä vai pitääkö mun tehdä siitä pienempi. Toivottavasti tähän ei jouduta, koska tykästyin alunperin juuri kaulukseen. D'oh!

5 comments:

heidi said...

Kiritän kovasti, että ehtisit loppuun ennen lankaa! Mutta jos et ehdikään, on hyvin todennäköistä, että joltain netissä likkuvalta löytyisi sinulle sopiva keränloppu pelastukseksi (ei sentään minulta kuitenkaan). Ei kannata ruveta kompromisseihin mallin suhteen! Nuo värierien erot eivät todennäköisesti erotu kuin korkeintaan neulojan silmään... näin ainakin itse tuppaan ajattelemaan, kunn en aina edes ostaessa muista eriä tarkastaa.

Kiko said...

Harmi etten muista oliko meidän lankakaupassamme tuonväristä Kitteniä hyllyssä :/ Toivottavasti saat langan riittämään.

Mulla on muuten ihan sama tapa. Kun lanka uhkaa loppua, alan neuloa hirmuista vauhtia ihan kuin siitä olisi jotain apua :-D Sama juttu kuin jos kaahaisi kovaa vauhtia bensa-asemalle kun bensa alkaa loppua, täytyyhän sinne ehtiä ennen kuin tankki on tyhjä.

Totoro said...

Kiitos kirittämisestä - bensa-asema alkaa jo näkyä tai siis hihoja ei ole enää kuin 4 senttiä neulottavana ja vanhaa lankaa on vielä. Kittenin riittävyys on kyllä jotain hämmästyttävää.

JennyF said...

Moi!
Mulla saattaa olla tuota lankaa tuon värisenä, katson, kun pääsen kotiin. Että jos tarviit, viestittele blogiin.

Medea said...

This cardigan is really beautiful. I found it at Ravelry.com but not the pattern. I'll see if I can find it somewhere.
Have you finished it??