20 March 2007

Summer Novita

Finnish yarn company Novita has published its summer issue. For some reason, I have developed a particular dislike for their summer issues. It's a pity You knit what is no longer active, because seriously what are they thinking. Some designs just take you back to the 80's. Furthermore, by looking at the pics, they still seem to be loyal to omitting any waist shaping. Is it such a challenge to incorporate waist in a pattern?

Nice thing is that Novita now has a preview page online, so there is no need to bother to a store for looking at the mag. The only thing I would consider knitting is a cropped cardigan with stripes (#61), but the sleeves look baggy in the photo and I would do it top-down anyway. Couple of crochet patterns look ok, but Finnish summer is way too short for me to finish a whole item of clothing in crochet before it starts snowing again.

To be fair, Interweave Knits has its share of bizarre designs, but there are always some gems. Last weekend, I bought some bamboo yarn for Bonsai tunic (pattern previews available on IK website). I also liked Clementine Shawlette and Cable-down raglan, but the idea of a knitted thong is just something beyond my reasoning to understand.

Novita on julkaissut kesänumeronsa. Jostain syystä niiden kesänumerot on mielestäni aina heikoimpia. Harmi, että You knit what on lopettanut toimintansa, oli melkoisia huteja taas joukossa (osa suorastaan viehättävän 80-lukulaisia). Mallin täytyy nimittäin olla huti, jos se ei näytä hyvältä edes Niina Kurkisen päällä. Kuvien perusteella Novita on edelleenkin uskollinen konseptilleen, jossa vyötärömuotoilu pidetään turhana. Oikeasti, onko se nyt niin vaikeaa suunnitella malliin vyötärökavennukset?

Onneksi nyt on sentään esikatselumahdollisuus netissä, joten ei tarvitse vaivautua kauppaan asti lehteä selaamaan. Ainoa jonka voisi harkita neulovansa on jakku vajaamittaisilla hihoilla (nro 61) ja siinäkin hihat näyttäisi pussittavan. Sitäpaitsi, mä tekisin sen kuitenkin ylhäältä alaspäin ja yhteenä kappaleena, joten eipä ole tarvetta tuollekaan ohjeelle. Pari virkkuumallia näytti ihan ok:lta, muta ollaan nyt rehellisiä - Suomen kesä on liian lyhyt että mä ehtisin virkata mitään isompaa itselleni ennenkuin talvi taas tulee.

Reiluuden nimissä täytyy sanoa, että Interweave Knitskin julkaisee välillä todellisia mörvelöitä, mutta niillä on aina helmiä joukossa. Viime viikonloppuna ostin langat Bonsai tunikaan (mallien esikatselu löytyy lehden kotisivulla). Clementine Shawlette ja
Cable-down raglan oli myös nättejä, mutta ajatus neulottuista strigeistä ei kaikesta kuutioimisesta huolimatta millään uppoa mun päähän.

5 comments:

Mari said...

Hassua, minä taas tykkään Novitan malleista tosi paljon, ja erityisesti kesänumeroista! :) Viime kesän numerosta olen tehnyt ehkä 6 neuletta ja vielä on monta tekemättä siitä lehdestä. Tästä uudesta lehdestä tulee varmaan tehtyä toistakymmentä neuletta... Mutta eikös ole hyvä, kun on olemassa erilaisia neulelehtiä, niin on vara valita mieleinen? :)

amelie said...

Minä lukeudun kans niihin, jotka ei ymmärrä Novitan neulesuunnittelua. Uusimman lehden "helmiä" oli kummalliset neuleet, joissa oli ihmeellinen kolmio keskellä ja pitsipipo jonku sivun alalaidassa. Huh. Yhtään sellaisenaan toteutettavaa neuletta ei ollu. Onneksi on Phildar, niillä on vyötärökavennuksiaki.

laura koo said...

Hih, ihan samaa mieltä :)

verano said...

Kiva uusi blogi on taas ilmestynyt. Tervetuloa joukkoon! :)

Kamicha said...

Minusta se punavalkoraidallinen toppi toimii, jopa pötkylämallina. Muutama kiva laukkukin malleissa on.