22 March 2007

This strange feeling of deja vu

Have I already mentioned that I hate seaming? Especially for several times.
Joko mä muistin mainita inhoavani saumojen ompelemista. Erityisesti usempaan kertaan.

Now you see it / Nyt sen näkee
helma1

Now you don't / Nyt se katosi
helma2

Kind of looks familiar / Tämähän näyttää tutulta

helma3

For own record: picot edged hem is evil. At least if you don't cast on two parallel circular needles so that you have the cast on stitches nicely lined up for turning the hem. Pity I found that tip after I had knitted the whole sweater. Sewing the picot edge afterhands is just pure frustration. The first time it puckered and the second try was not satisfactory either. I'm really happy that I'm happy with the third version, because ripping it for the third time would have been a little too much (even if we're talking about experimental 15 cm here). Felted tweed is not the best yarn to frog. Now, I just have to seam 3 more kilometres or something like that.

Muistutuksena itselle: nirkkoreuna on pahasta. Ainakin silloin jos ei luo silmukoita kahdelle rinnakkaiselle pyöröpuikolle, jotta helmakäänteen voisi näppärästi neuloa yhteen varsinaisen kappaleen kanssa. Harmin paikka, että törmäsin tuohon vinkkiin vasta kun koko paita oli jo neulottu. Jälkeenpäin ompelemalla kasaaminen on yhtä tuskaa. Ekalla kerralla se pussitti, toisellakaan kerralla se ei läpäissyt laatutarkastusta. Onneksi kolmannella kerralla kelpasi, kun kolmanteen kertaan purkaaminen ei yhtään houkuttanut (vaikka nyt onkin kyse vain 15 sentin koesaumasta). Felted tweed tarttuu itseensä kuin takiainen. Nyt pitäisi enää saumata loput 3 kilsaa tai jotain.

2 comments:

ps said...

Moi,
myönnetään, saumojen ompelu on neulomisessa ehkä se ikävin homma. Tällä hetkellä tekeillä olevan takin kanssa pitääkin olla miun tarkkana, koska edellisellä kerralla tein saumoja useampaan kertaan. Monethan neuloo neuleita pyöröinä, jotta saumoilta välttyis, mutta miusta se on niin extremen kuulosta, etten oo vielä kokeillut. Onnea blogille ja tuleviin töihin :).

joko said...

minä olen nirkkoreunan silmukat neulonut yhteen työtä tehdessä ilman tuota toista pyöröpuikkoa.
eli kun nirkkorivin jälkeen on sen taitteen verran neulottu, niin noin joka toisen silmukan neulon yhteen sen taitteen silmukan kanssa. olipa hyvin selitetty mutta ehkä ymmärsit. se yksi rivi on melko hidas mutta eipähän tosiaan tarvitse jälkeenpäin ommella sitä reunaa.

kivan näköinen pinta tuossa neuleessa!